Jak se zbavit únavy a vyčerpání
Jste unavení a vyčerpaní? Není divu, při letošní zimě, která se tváří jako jaro s podzimem dohromady si naše těla neumí poradit. Chvíli mrzne, druhý den svítí sluníčko, a dokonce lze spatřit i zelené bylinky na zahradě a vykvetlou prvosenku jarní! K tomu zachmuřené deštivé počasí s ranními mlhami a stále ještě brzké stmívání. Pokračuje to vyčerpáním z práce. Únavu přičítáte depresivnímu počasí.
Může to tak být, ale nemusí. A od toho tu jsou rady pro ženy https://www.girltime.cz/rady-a-tipy/
Všímejte si toho, co a jak jíte. Uvědomte si, zda jíte čerstvé potraviny anebo „mrtvé“ …? Co jsou čerstvé potraviny ví i malé dítě. Naopak mrtvá strava nedodává vašemu tělu žádnou aktivitu, jsou to zpravidla konzervovaná jídla nebo i několikrát ohřívaná jídla.
Znáte to – uvaříte „do zásoby“ bramboračku pro rodinu a prošpikujete ji krom hub i zeleninou a říkáte si, jak zdravou večeři jste nepřipravila. A těch vitamínů! Jenže neustálým ohříváním se vitamíny vytrácejí a polévka za pár dnů už není žádná vitamínová bomba. Když už musíte vařit do zásoby, udělejte to tak, že každý den odeberete část polévky a povaříte v ní krátce čerstvou zeleninu. Vrátíte tak jídlu alespoň část výživové hodnoty. A nezapomeňte vždy polévku na talíři dozdobit čerstvou anebo i sušenou petrželkou či pažitkou.
Tip pro dýňovou polévku: Skvěle se v dýňovce vyjímají slunečnicová anebo dýňová semínka. Dodají polévce tolik potřebné živiny. Dýňová semínka jsou výtečným zdrojem vitamínů skupiny B, obsahují větší množství železa tolik potřebného pro tvorbu červených krvinek. Dále jsou nositeli, krom jiného, i minerálů, zinku a kvalitních bílkovin.
Hrstka slunečnicových semínek dodá vašemu tělu více než 25 procent denní dávky manganu! Hořčík je důležitý pro nervový systém a chrání nejen mozek, ale i srdce před škodlivými vlivy. Neopomíjejte tyto nenápadné, ale důležité superpotraviny zařadit do svého jídelníčku. Anebo je přidávejte do müsli a jogurtů či použijte při výrobě domácí granoly.